Jørn Martin Steenhold

 

Jørn Martin Steenhold er cand.phil. i pædagogik, antropolog, forfatter, fremtidsforsker og partner ved Copenhagen Institute for Futures Studies og forskningschef i den internationale certificeringsvirksomhed excellent-play. Han har altid leget og været optaget af børns leg og har siden 1973 forsket i børns leg, legetøj og i børns drømme og intuition. Nogle af hans forskningsprojekter er foregået indenfor lukkede akademiske miljøer, andre i offentligt regi, men de fleste af er foretaget for og finansieret af danske såvel som multinationale private fonde, virksomheder og institutioner.

Til dato har han skrevet 47 bøger (børnebøger og bøger om leg, fremtiden, drømme, kreativitet, sansning m.m.) samt mere end 600 artikler. Han holder omkring 30 foredrag om året for institutioner og virksomheder – om leg, leg og læring, legetøj, børns udvikling, drømme og ønsker om fremtiden. Han blev i 2000 tildelt den internationale legetøjsforskerpris BRIO-prisen for afhandlingen TOYS AND USERS, som er en analyse af legetøjets historie, legetøjsudvikling, lege- og spiludvikling.

Privat er han optaget af natur og poesi, kærlighed, børn og fremtiden, hvad der bliver understøttet i hans private liv med bopæl på øen Endelave.