Iben Claces

 

Uddannet fra Forfatterskolen 1994, diplomuddannelse i storytelling 2005 og eksamineret kunstgrebsinnovatør 2011 – en uddannelse, der bygger bro mellem kunstneriske kompetencer og erhvervslivets behov for innovation. Iben Claces har specialiseret sig i idéudvikling i erhvervslivet.

 I 1994 vandt hun Bogforums debutantpris for den første af sine fire digtsamlinger. Hun har desuden skrevet fortællinger, senest Breve fra en Indiensfarer – Rejseberetninger om tid, bevidsthed og familie fra 2015.

Den sidste halve snes år som selvstændig har hun haft undervisning i kreativ skrivning som et af sine primære arbejdsområder, med elever fra 11 til 89 år – selvsagt på vidt forskelligt niveauer, men med fællesnævnerne konkret teknik og skriveglæde.

Iben Claces redigerer digte, fortællinger, rejsebeskrivelser, erindringer, kortprosa, noveller og romaner i både realisme- og fantasygenren.

”Som forfatter ved jeg, hvor vigtig redaktøren er, så et manuskript kan blive ‘den bedste udgave af sig selv’. Det er en viden, jeg tager med mig, når jeg er redaktør på andres bøger. Jeg tilstræber at være nænsom over for tekstens intention og samtidig grundig – fungerer form og indhold efter hensigten? Jeg ser nøje på både detaljer og overordnet sammenhængskraft. Uanset genre er en af mine fornemmeste opgaver at udpege manuskriptets potentiale.”

Flere oplysninger på ibenclaces.dk.